Review: De Canon Selphy CP1300 thuisprinter

Review: De Canon Selphy CP1300 thuisprinter

In deze blog licht ik mijn ervaringen met de Canon Selphy CP1300 thuisprinter toe. Het is goed om te weten dat ik deze printer zelf heb aangeschaft en dat dit geen gesponsorde review is.

Waarom een thuisprinter?

Met een bedrijf ‘in de invulboeken’ is het duidelijk dat ik veel met invul- en plakboeken bezig ben. De kids hebben zelf al een hele stapel en ook voor mezelf ben ik lekker aan het plakken! De afgelopen 2 jaar heb ik veel foto’s laten printen bij bedrijven zoals de Hema, Kruidvat, Klikkie en anderen. Ik heb daar al eerder een blog over geschreven en die lees je hier: KLIK

Maar ik merk stiekem dat ik toch ook veel foto’s niet gebruik. Dus kocht ik al eerder een kleine thuisprinter van Polaroid. Hier ben ik nooit heel enthousiast over geweest. En ook een kleine printer van een ander merk kon niet leveren wat ik wilde. De foto’s waren vaak erg donker of hadden een soort filter gekregen.

Het uitzoeken van je foto’s is een flinke klus (In deze blog lees je mijn tips over hoe je dit klusje klaart). Wil je liever terwijl je bezig bent met het boek bedenken welke foto’s je wilt gebruiken? Dan past een thuisprinter bij jou!

De Canon Selphy CP1300

In de Facebook community ‘Invulboeken inspiratie | Studio Ins & Outs’ kwam toen de Selphy voorbij. Het concept van printen vanaf je telefoon op een groter formaat sprak me direct aan! Maar ik was, door mijn ervaringen met andere thuisprinters, vrij sceptisch. Tijdens de VIP dag op 26 januari kon ik de Selphy echter in actie zien! En toen was ik verkocht.

Mijn bevindingen

De subtiele glans, waarvan ik aanvankelijk dacht dat ik het niet mooi zou vinden, geeft de foto’s een luxe uitstraling. De foto’s komen er zonder gek filter en niet donkerder dan het origineel uit de printer. En door de extra app te downloaden kun je met leuke lay-outs eenvoudig foto’s printen die je zo hup in je boek kunt plakken!

Hoe werkt het?

Het installeren van de Selphy ging bij mij vrij eenvoudig. Allereerst downloadde ik in de App Store (Ik heb een iPhone maar je kunt hem ook gebruiken met andere soorten telefoons) de Canon Selphy app. Het boekje dat bij de printer geleverd wordt legt je duidelijk uit hoe je hem verbindt met je telefoon. De printer heeft een eigen Wifi signaal en die moet je koppelen met je telefoon. Dan open je de app en selecteer je de foto die je wilt printen. Je kunt nog kiezen voor extra dikke witte randen.

Maar ik maak graag collages en verschillende formaten foto’s. Dan download je de extra Selphy app (zoek op Selphy in je app store). Met deze app maak je leuke collages. Ik kies de N-up lay-out voor 4 foto’s als ik 4 losse foto’s wil printen en de Shuffle Lay-out als ik een kant en klare collage wil maken. Bij deze laatste optie kun je ook minder dan 8 foto’s selecteren.

Duur?

De vraag die men vaak stelt is: is thuisprinter niet heel duur? Als Hema fan laat ik regelmatig mini squares en mini stretch foto’s afdrukken. Je betaalt dan €6 of €7,50 euro voor 30 prints. Omgerekend is dat €0,20-€0,25 per foto.
Met de Selphy koop je een set van 108 vellen papier en inkt. Het ligt aan wat je wil maar ik gebruik vooral lay-outs van 4-8 foto’s waardoor ik per velletje meerdere foto’s print. De goedkoopste inkt heb ik gevonden via 123inkt.nl. Hier bestel je een doosje met 108 vellen en inkt voor €28,50. Dat is €0,27 per vel. Stel dat je er gemiddeld 3 foto’s mee print is dat €0,09 per foto.

De printer zelf wisselt per website tussen de 139 en de 119 euro volgens Google. Ook zit niet overal standaard papier en inkt bij! Het is dus goed om, als je de aanschaf van een Selphy overweegt, goed research te doen naar waar je de beste deal hebt. Zelf heb ik een roze variant gekocht bij Kameraexpress. De inkt bestelde ik via de eerder genoemde website 123inkt.nl. Hij is er ook in het zwart en wit voor als je niet zo’n roze-fan bent ;).

 

De foto’s

Hieronder vind je een aantal pagina’s van boeken waarin ik de foto’s door mijn Selphy heb laten afdrukken. Je kunt op de foto klikken om hem groter te zien zodat je kunt inzoomen.

In mijn boeken:

 

De moeite waard?

Ben jij enthousiast over het maken van invul- en fotoboeken, werk je aan meerdere boeken tegelijk en vind je het fijn om per pagina te bedenken welke foto’s je wil gebruiken? Dan is de Selphy zeker de moeite waard! Zoek goed op het internet naar de beste prijs voor de printer zelf en het papier.

Hopelijk heb je iets aan deze blog gehad! Wil je meer voorbeelden zien van de Selphy in actie of tips van anderen lezen? Word dan lid van de community op Facebook.

Liefs,
Irene

Comment (1)

  • Imelda de Sterke Reply

    Leuk. Geschreven Ik Ben ook zeer te vreden over deze printer. En gebruik heb ook regelmatig!

    14 april 2019 at 07:54

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *