WEDDING: Zo vroegen wij onze getuiges en de ceremoniemeesters!

WEDDING: Zo vroegen wij onze getuiges en de ceremoniemeesters!

Via de blog gaan we jullie meenemen in de voorbereidingen van onze bruiloft. In april 2018 werd ik op een wel hele originele manier ten huwelijk gevraagd. Hoe dat ging lees je hier. Maar omdat we net waren verhuisd en we nog veel plannen hadden voor onder andere de tuin, wilden we lekker de tijd nemen voor het plannen van onze grote dag.

We prikten al wel snel een datum omdat dat de eerste vraag is die mensen stellen: 26 juni 2020. We fantaseerden al jaren over hoe onze dag eruit zou komen te zien dus ook dat was al vrij snel duidelijk. Nog niet in details maar op hoofdlijnen wisten we al snel hoe we deze dag wilden organiseren.

Wachten, wachten, wachten..

Bijna een jaar(!) heb ik niks mogen ondernemen. Heel veel zin had dat namelijk nog niet aangezien het nog ruim 2 jaar zou duren. Het eerste wat we deden was het regelen van onze trouwambtenaar. Want dit moest en zou een heel bijzonder iemand worden! Na wat research bleek namelijk dat je in de gemeente waar wij willen gaan trouwen, ook een vriend of vrienden kan laten beëdigen voor trouwambtenaar voor 1 dag. We besloten hiervoor onze beste vriend voor te vragen. Hij heeft ons 11,5 jaar geleden gekoppeld dus hoe mooi zou het zijn als hij ons ook zou trouwen? Hoefden we ook meteen geen ruzie meer te maken van wie hij getuige mocht zijn, want dat is hij nu voor ons allebei!

Let’s plan this wedding met de Weddingplanner: Stiekem had ik mijn Weddingplanner (een roze natuurlijk!) al wel uitgekozen en was ik begonnen met onder andere het inplakken van de foto’s van het aanzoek en het moodboards van ons thema.

  

Wil jij ons trouwen?

In Rome stelden we hem de belangrijke vraag. En hij zei ja! Ik had een voorzittershamer met bijpassend plankje besteld die ik met stickers van Kim van Naamelijk pimpte met de trouwdatum. Maar omdat we met het vliegtuig moesten reizen durfden we alleen het plankje mee te nemen. Iets met handbagage en een hamer?

En wie nog meer?

Nu we eindelijk kunnen zeggen: ‘volgend jaar gaan we trouwen!’ kunnen we echt gaan beginnen met plannen. We bespraken tijdens een autorit, want dan hebben we fatsoenlijk tijd om met elkaar te praten (herkenbaar?), wie we als getuiges en ceremoniemeesters wilden hebben. Daar waren we al snel over uit. Remondo wilde zijn broertje en zijn andere beste vriend graag vragen en ik mijn zusje en langste vriendinnetje. Onze ceremoniemeesters moésten 2 vriendinnen van mij worden. De een is de vriendin van onze trouwambtenaar en de ander de verloofde van een van Remondo zijn getuiges. En waar dat bij mannen een gewone vraag is, ging ik los op Pinterest! Naast deze lieverds zal een heel bijzonder vriendinnetje van mij ook een belangrijke rol krijgen. Met haar creativiteit, geduld én enthousiasme is zij ook lid van mijn Bridal Squad.

Het idee

Ik wilde ‘mijn meiden’ op een leuke en originele manier vragen om een belangrijke rol te spelen op onze dag. Pinterest staat hier vol mee! Maar omdat het allemaal verschillende types zijn wilde ik graag iets wat goed pastte bij alle vijf. Dus ontstond het idee om een box te maken met goodies voor de bruiloft!

Ik zocht het internet af en kwam al snel op de website van Wedding Deco. Hier hebben ze álles voor je bruiloft! Omdat het thema van onze dag donkerblauw met roze en (rosé)goud is leek het me leuk om dit ook al in de doos naar voren te laten komen. Mijn oog viel op lieve roze chocolade hartjes (altijd goed) en als tip las ik op de site om ze in een glazen potje te doen. Meteen helemaal Pinterest Proof! De bellenblaas past door de gouden opdruk perfect in de doos en bevat de tekst ‘Best day ever!’ Om alles in te bewaren bedacht ik er een grote etuis/toilettas in te doen. Voor de getuiges bevatte deze de tekst ‘Getuige’ en van de ceremoniemeesters die tekst. En omdat ik iets zichtbaars wilde hebben voor mijn Bridal Squad zoals ik ze noem, bedacht ik dat een armbandje leuk zou zijn! Het donkerblauwe bandje met zilveren hartje is subtiel. Zelf draag ik hetzelfde armbandje maar dan met roze draadje en een gouden hartje. De doos is de Tjena doos van de Ikea en gaf ik een extra touch door de naamstickers van Naamelijk en een mooi donkerblauw lint. Zo waren ze chique, passend bij het thema en een cadeautje om te geven!

Dit zat er in (klik op de linkjes om direct de producten te bekijken):

En toen..

..mocht ik ze de dozen geven! En dat was zó leuk! Het plannen is nu echt begonnen. Alle meiden willen graag mee met het jurken passen, taart proeven, etc. En ik vind dat echt een feestje! We gaan heel klein en intiem trouwen dus het voelt niet meer dan normaal om ze daar bij aanwezig te hebben. Binnenkort gaan we ook samen bruidsmeisjes-jurken shoppen. Want ze zullen allemaal in een matching jurk naast ons onze dag vieren.

                 

 

Tsja, en toen wil de Remondo toch ook iets leuks!

Mannen! Hij moest hard lachen om mijn Pinterest plannen met de box. Nee, hij ging zijn broertje en vriend wel gewoon eventjes vragen om getuige te zijn. Prima! Doe je ding, dacht ik. Tot hij zag hoe leuk het stiekem was om er toch een momentje van te maken. Dus dat wilde hij tóch ook! Ik ging al meteen los op Pinterest maar hij vond deze man-proof kant en klare boxen online bij Wedding Beauty Box. Hij bestelde 2 soorten. Eentje met sigaar en wiskey en eentje met sokken en bretels.

#ricciwedding2020

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van onze trouwplannen? Volg dan de hashtag #ricciwedding2020 op Instagram en mis niks! Er zullen nog meer blogs verschijnen over de voorbereidingen.

Liefs,
Irene

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *