Een boek over je relatie maken doe je zo!

Een boek over je relatie maken doe je zo!

Toen er in de community op Facebook iemand een foto plaatste van haar nieuwe project wist ik het meteen: dat wil ik ook maken! Zij was namelijk aan de slag gegaan met alle foto’s van haar en haar lief om alle mooie momenten in hun relatie so far vast te leggen.

Dat wil ik ook!

Dacht ik. Remondo en ik zijn inmiddels ruim 11 jaar samen dus is er genoeg materiaal om te gebruiken. Maar dus ook een onwijs lange periode om foto’s uit te zoeken!

Aan de slag

Gelukkig is Remondo altijd heel secuur geweest in het opslaan van de foto’s. Tot dat de kids kwamen trouwens, toen werd dat mijn taak! Alle foto’s staan hier op een externe harde schijf keurig in mapjes. Dat maakte mijn klus een stuk eenvoudiger maar niet minder moeilijk helaas. Want welke foto’s gebruik je wel? En welke niet? Ik kwam erachter dat ik eerst moest bedenken hoe ik het boek wilde gaan maken. Ik besloot dit per jaar te doen, te beginnen in 2007 toen we elkaar leerden kennen. Dit maakte het uitzoeken van de foto’s gemakkelijker. Maar je kunt het ook per mijlpaal of een grotere periode doen. Zoals de verkeringstijd, verlovingstijd en jullie huwelijk.

Wat een klus!

Ik heb een hele avond besteed aan het uitzoeken van de foto’s. Ik wist al van te voren dat ik gebruik wilde maken van de mini stretch foto’s van de Hema. Dit zijn kleinere foto’s waarvan je er maximaal 5 per pagina kunt gebruiken. Je bestelt ze in een setje van 30 voor 7 euro. Omdat het boek maar liefst 76 pagina’s heeft om te vullen ben ik niet te kritisch geweest met het uitzoeken. Liever te veel dan te weinig!

Hoe langer terug in de tijd, hoe minder foto’s ik kon vinden. Op zich niet erg natuurlijk want ik weet zeker dat het boek wel volkomt! Het is de bedoeling om dit boek te vullen tot en met de bruiloft namelijk. En met de komst van de kindjes is er al helemaal geen gebrek aan fotomateriaal.

Het resultaat!

Ik ben inmiddels al een eindje op weg. Dit boek moet af zijn als we gaan trouwen dus ik heb nog eventjes te gaan. Dat voelt wel fijn omdat ik er daardoor mee aan de slag kan gaan als ik daar echt zin in heb! Soms laat ik hem ook een paar weken liggen om er dan vervolgens weer 3 avonden achter elkaar in te ‘werken’. Maar het resultaat wordt zo leuk! Dat motiveert enorm om hem af te maken. Het boek ligt hier in de woonkamer en ook visite vindt het erg leuk om er doorheen te bladeren. En Isabel moest heel hard lachen om de zichtbaar jongere koppies van haar ouders!

Het is bijzonder om al onze herinneringen zo vast te leggen. Vakanties, ons eerste huisje, ons tweede en zelfs derde huis, ze komen allemaal voorbij. Net als de dieren en natuurlijk de komst van de kids!

In deze blog zal ik de vorderingen blijven delen. En ik ben wel benieuwd: lijkt het jou ook leuk om zo’n boek te maken?

Liefs,
Irene


Deze materialen heb ik gebruikt:


LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *