TIP: Transfer foil voor je invulboek

In de Facebook community wordt er veel gedeeld m.b.t. de invulboeken en eventuele accessoires om te gebruiken voor je invulboek. Ook Daisy heeft weer iets gaafs gevonden om te gebruiken voor je invulboek.

TIP: Gebruik transfer foil voor je invulboek

Al enige tijd ben ik trotse eigenaar van een aantal boeken van Studio Ins & Outs. Nu was ik op zoek naar leuke stickers en tapejes en ik dacht bij de Action aan het goede adres te zijn. Helaas niet bij mij in de buurt, maar ik kwam wel wat anders leuks tegen: transfer foil (foliedruk).
Door middel van dit blog hoop ik jullie ook enthousiast te maken, want zelf vind ik het er erg leuk uit zien.

 

Benodigdheden

Dit is wat ik gekocht heb:

  • verschillende kleuren folie
  • verschillende sheets

Je hebt 4 verschillende kleuren folie en 4 verschillende soorten doosjes, met ieder 4 sheets. Je hebt zowel een pakje met sheets nodig als een doosje met folie, want er zit dus geen folie bij, alleen de velletjes met het zwart. Dat is de afbeelding die je krijgt.

Aan de slag

Het makkelijkste is om de afbeelding uit te knippen, zodat je niet restjes van andere afbeeldingen krijgt. Je kunt de afbeelding maar 1 keer gebruiken. Als je dat gedaan hebt zit er nog een beschermvelletje op, haal deze er af en plak hem in 1 keer op de plek waar je hem wilt hebben. Dan kun je met het stokje over de afbeelding wrijven, zo blijft hij goed op het papier plakken. Vervolgens kun je heel rustig het velletje er af trekken en zul je zien dat in de vorm van de afbeelding een laagje lijm is blijven plakken.

Nu is het tijd om de folie erbij te pakken!
Rol een stukje uit en leg dit op de plaats waar de afbeelding zit. Veeg vervolgens met het stokje erover en haal het er langzaam af. Je ziet je afbeelding.

Ik hoop dat jullie dit leuk vonden en dat jullie ook enthousiast geworden zijn en dat jullie nu ook weten hoe het werkt. Voordeel is: het geeft niet af en het is heel dun, dus je boek wordt er niet dikker van.
Een nadeel is dat je het plaatje maar 1 keer kan gebruiken, maar zorgt misschien wel voor variatie om alle plaatjes te gebruiken.

Ik wens jullie in ieder geval heel veel plezier!

Groetjes Daisy

***

Onwijs bedankt voor je blog Daisy! Heb jij ook een tip die je wil delen? Laat het ons weten via info@studioinsenouts.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *