Maak een persoonlijke herinneringen doos

Maak een persoonlijke herinneringen doos

Een invulboek is een dierbare herinnering voor later. Samen met nog wel meer spulletjes wil je deze misschien wel bewaren voor later. Om mee te geven aan je kind of om zelf eens doorheen te gaan. Daarom heb ik  samen met Kim van Naamelijk een stickerset ontwikkeld waarmee jij jouw unieke herinneringen doos kan maken. Maken? Ja! Want met deze set en een doos naar keuze ga je aan de slag.

Moeilijk?

Nee joh! In deze blog leg ik uit hoe je dit doet en lees je meer over deze unieke stickerset, die je overigens helemaal zelf samen kan stellen.

Stel je eigen stickerset samen

Je kunt namelijk kiezen uit 4 kleuren voor de ‘band’. Vervolgens kies je de kleur van de letters. Want je kunt de naam van jouw kind op de doos zetten. Daarna kies je de kleuren van de stippen. Zo maak je jouw unieke combinatie.

Wanneer kies je welke kleur?

Dat ligt aan de kleur van de ondergrond de doos. En of je voor contrast wil gaan of liever voor een mat/glimmend effect. Op de foto’s zie je het verschil!

Aan de slag met jouw persoonlijke doos vol herinneringen!

Bij jouw stickerset zit een uitgebreide omschrijving van Naamelijk hoe je de stickers het beste kunt plakken. Dit stappenplan gaat over de stappen van het maken van jouw bewaardoos. Lees dus beide instructies goed door voordat je gaat plakken.

Stap 1: Bestel een stickerset op de website.

Deze stap is toch wel handig om als eerste te doen. Je stelt je set gemakkelijk hier samen. KLIK!

     

Stap 2: Zorg voor een handige bewaardoos.

In deze blog heb ik de Tjena dozen van de Ikea gebruikt. De band van de stickerset is ongeveer 30 centimer breed. Houd hier rekening mee bij het kopen van je bewaardoos.

Stap 3: Plak de stippen op de juiste plek.

Een voor een geef je de stippen stickers een plek. Houd het speels en wees niet te streng voor jezelf. Je kunt alle stickers op de voorkant plakken, op de deksel of zoals ik laat zien rondom een hoek. Plak het laatste stukje van een sticker om het randje van de deksel of het hoekje. Om zo alles mooi door te laten lopen. Kijk waar je de band wil plakken. Plak hier geen stickers helemaal onder (zonde!) maar het is wel leuk als ze er een beetje onder vandaan komen.

 

Stap 4: Indien nodig: knip de gekleurde band op maat.

Als jouw band net zo breed is als de doos kun je deze stap overslaan.

Dit is een precies klusje. Leg de band op de plek waar je hem wil plakken. Leg een kant van de band op het randje. Leg nu je schaar tegen de doos en knip een klein stukje in het papier wat om de sticker heen zit. Vouw de sticker om en zorg ervoor dat je dit netjes recht doet. Knip nu de band op maat.

Stap 5: Plak de band op de doos.

Lees hiervoor goed de instructies door van Naamelijk!

Stap 6: Plak de naam op de doos.

Ook hiervoor geldt: lees de intructies van Naamelijk. Leg de naam netjes in het midden en plak de letters op de band.

Je bent nu klaar!

Als je een extra band + naam voor de deksel hebt besteld dan herhaal je stap 4 & 5 voor deze band + naam.

Kim en ik zijn natuurlijk onwijs benieuwd naar jullie resultaat!

Heb je vragen, stuur dan gerust een mailtje naar info@studioinsenouts.nl.

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *