Back to school | Dé goodies om te gebruiken

Het is augustus! De scholen beginnen, in het zuiden van het land, weer!
Ik als ‘Noorderling’ mag dan nog twee weken door 😉

Tijd om alles weer ‘school klaar’ te maken en dat betekent dat wij jou een handje gaan helpen!

Back to school | Dé goodies om gedurende een schooljaar te gebruiken.

Jouw kleuter is net 4 geworden en gaat voor het eerst naar school. SPANNEND. Gedurende de zomervakantie heb jij misschien wel gekeken wat je nodig hebt voor je kleuter. Een nieuwe schooltas, nieuwe broodtrommel en drinkflesjes.
Alles is nieuw en dat maakt het, misschien, wel des te spannender!

In mijn geval gaat de kleuter naar groep 3. Weer een nieuwe fase. Neemt niet weg, dat elk begin van een nieuw schooljaar spannend blijft. Ryan is toch echt wel weer toe aan een nieuwe broodtrommel én een nieuwe schooltas.
De gaten vallen er nog nét niet in, maar hij begeeft het wel bijna. Tijd dus om alle spullen nieuw aan te gaan schaffen.
Altijd leuk, toch?

Laten we bij het begin beginnen.

Jij, als trotse mama, vindt het een mega stap dat jouw kleuter naar de basisschool gaat. Het maakt niet uit hoe erg ze er ‘aan toe’ zijn, de dag dat het zover is, is een hele spannende dag!
Heb je er dan ook al aan gedacht om dit soort momenten vast te leggen? In jouw Jaarboek bijvoorbeeld? Wees eens eerlijk, het maakt toch een deel uit, van het bijzondere jaar dat jij aan het vastleggen bent.
Uit ervaring kan ik zeggen dat dit hét ideale boek is, om juist dit soort momenten in vast te leggen. Een klein, maar toch groot, vreugdemoment!

jaarboek  jaarboek jaarboek  jaarboek

Schoolfotograaf

En dan gaat het echte werk beginnen. De eerste schooldag is voorbij, je kleuter heeft het overleeft!
Wanneer je thuis bent, de schooltas van je kleuter uitpakt, zie je hem liggen op de bodem van de tas.
Hét briefje. De schoolfotograaf komt!

De eerste keer dat ik dit briefje tegenkwam dacht ik direct aan mijn eigen schoolfoto’s. Geen idee waar die zijn!
Mijn vader is een herinneringen-verzamelaar, dus het zal vást nog ergens bij mijn ouders liggen, maar waar? En hoe zouden ze eruit zien?
Dit is iets dat ik wil voorkomen bij Ryan. Ik wil de schoolfoto’s netjes bewaren en direct weten waar ze zijn.
Daarom heb ík het MINT SCHOOLFOTOBOEK aangeschaft. Niet alleen de schoolfoto’s van de schoolfotograaf kan ik hier in kwijt, maar ook alle foto’s van verjaardagsfeestjes, dagjes uit, vriendjes/vriendinnetjes en schoolreisjes.
Het volledige basisschooljaar kan ik in dit boek kwijt. Ideaal voor later, een prachtige herinnering.

schoolfotoboek  schoolfotoboek  schoolfotoboek  schoolfotoboek

Vriendjes & vriendinnetjes

De basisschooltijd. Kun jij het jezelf nog herinneren? Wat was je onbezorgd, naïef en onschuldig. Je hoefde je nog niet druk te maken om geldzaken, rare ideeën, wat je later wilde worden, noem maar op. Het enige waar je je dan druk om maakte, was wie er op jouw feestje moest komen! 😉
Weet je het weer?
Deze tijd is een fantastische tijd om nieuwe vriendjes en vriendinnetjes te maken. Ryan is er heel goed in. Hij ligt dan ook goed in de groep en persoonlijk vind ik dat erg fijn. Afgelopen schooljaar heeft hij dan ook meerdere speelafspraken en feestjes gehad. En al die vriendjes en vriendinnetjes? Grotendeels gaan ze ook allemaal mee naar groep 3. Super fijn voor hem natuurlijk.

Ook vriendjes en vriendinnetjes zijn een dierbare herinnering aan vroeger. Daarom zijn de vriendenboekjes bedacht, daar ben ik heilig van overtuigd. Leuk voor later, om eens terug te kijken.
Irene zegt zelf over dit boekje:

“Isabel heeft al heel wat boekjes in mogen vullen en in mijn zoektocht naar een boekje voor haar kwam ik erachter dat ik de boekjes net iets te kinderachtig vond, te dun (kom op, maar 20 vriendjes) en met weinig ruimte voor haar eigen inbreng.” 

vriendenboekjes roze en mint

 

Momenten om nooit meer te vergeten

Iedere levensfase heeft wel íets om te blijven herinneren. De gekke eerste brabbels, de grappige uitspraken, leuke opmerkingen, open vragen of leuke anekdotes. Kleuters komen, elke maand lijkt het wel, in een nieuwe fase terecht zodra zij nieuwe dingen leren. Ryan is een nieuwsgierig aagje. Hij wil alles weten. Het naadje van de kous.
Hij onthoudt ook heel veel, wat soms heel fijn kan zijn, maar ook wel eens niet!
Om zélf niet alles te vergeten… gebruik je natuurlijk het Happy Moments boek! Hier kun je alle leuke momenten in kwijt, zoals… nou lees vooral even de blog die hier bij hoort —> 6 ideeën om te bewaren in je Happy Moments boek.

happy moments  say cheese happy moments

Aftellen maar!

Kan je niet wachten wanneer de school weer begint? Of kijkt jouw kleuter er net zo naar uit als de mijne?
Gebruik de toffe aftelkalender van Irene en je hebt gelijk inzichtelijk hoelang jullie nog moeten wachten voor het ‘normale’ leven weer begint!

aftelkalender blauw  aftelkalender roze

Maar voor nu is het nog éven vakantie!
Ik ga er zelf nog even lekker van genieten. Tot gauw allemaal!

Liefs Christa xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *