DIY: Insteekhoes maken voor je invulboek

Ik raak altijd foto’s kwijt. Heb ik ze eindelijk uitgezocht en laten afdrukken, belanden ze weer ergens in een kast! Ik heb nu de oplossing, namelijk een insteekhoes voor je invulboek. Super simpel en in deze foto’s leg ik uit hoe jij er ook in 10 minuten eentje hebt gemaakt!

Benodigdheden voor de insteekhoes

 • 1 invulboek
 • 1 insteekmap
 • 1 schaar
 • 1 pen
 • 4 lijmdots
 • 1 of meerdere soorten washi tape

 

 

 


Stap 1: Uitmeten formaat van de insteekhoes

Als eerste meet je op hoe groot je hoes moet worden. Ik knip altijd eerst de zijkant eraf. Heb je een mapje zonder gaten dan hoeft dit niet. Vervolgens wil je weten hoe groot hij moet worden. Ik doe dit door de hoes op de pagina te leggen en met een pen streepjes te zetten. Vervolgens vouw je het hoesje om zodat er een lijn ontstaat. Op die lijn knip je het overtollige plastic eraf.

De hoes is aan 2 kanten open, de bovenkant en de rechterkant. De onderkant en de linkerkant zijn dicht.

Stap 2: Vastplakken van de insteekhoes

Ik gebruik hiervoor lijmdots. Deze zijn enorm sterk en zorgen niet voor vlekken in het boek. Ook ontstaan er geen lijmresten waardoor pagina’s eventueel aan elkaar kunnen plakken. Ik plak op elke hoek een lijmdot. Hoe meer dots je gebruikt, hoe steviger het hoesje blijft zitten!

Stap 3: Pimp je insteekhoes!

Ik ben gek op washi tape. Daarom heb ik de zijkanten van de hoes nog extra vastgeplakt met washi tape. Ziet het er meteen vrolijk uit!

Stap 4: Klaar! Je foto’s kunnen in je invulboek.

Vanaf de bovenkant kun je nu gemakkelijk je foto’s erin stoppen. Of bijvoorbeeld een rapport, lief kaartje of brief. Je kunt met een washi tape de bovenkant dichtplakken als je er zeker van wil zijn dat de foto’s er niet uitvallen. Dit tape kun je gemakkelijk verwijderen zonder dat je het papier beschadigt. Maar met een elastiek voor je invulboek zorg je er zeker voor dat je boek mooi dicht blijft als het van plek verandert!

Ben jij ook lekker aan de slag gegaan met een invulboek? Show je resultaat in de Facebook Community ‘Invulboeken inspiratie’ of op Instagram met #studioinsenouts.

Liefs,
Irene

CATEGORIES

DIY

Tags :

One comment

 1. Sofie
  16 juni 2018

  Wat een goeie tip! Na de verhuis begin ik ook aan mijn invulboeken 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *