Bruidspaar voor 1 dag

Bruidspaar voor 1 dag

Woensdagavond 4 april, we hebben een heerlijke dag gehad want Lucas was jarig! We waren niet zoveel online geweest die dag (yeah!) en toen ik ’s avonds Facebook checkte zag ik het oproepje van Gerjanne voorbij komen: ze zocht een bruidspaar die nog 1 keer in hun mooiste kloffie wilden shinen. Gerjanne is fotografe en ook al jaren onze vaste fotograaf. Ze fotografeerde mij met dikke buik, was bij de bevalling van Lucas om foto’s te maken, maakte de Newborn foto’s en legde vorig jaar op Lucas’ verjaardag ons gezin weer prachtig vast.

Ook geeft ze workshops voor (beginnend) fotografen. Helaas had het bruidspaar dat model zou staan voor de workshop trouwfotografie afgezegd. Dus moest ze snel op zoek naar een ander stel!

Wij? Als bruidspaar?
Mijn radertjes begonnen meteen te draaien, maar aan onszelf dacht ik niet. Want wij zijn niet getrouwd! Toen kreeg ik om 23u ’s avonds een appje van Gerjanne. Of wij niet wilden! De outfits zouden we wel regelen.

Ik vond het zelf meteen een tof idee maar ik wist natuurlijk niet of Remondo dit ook vond! Het werd mooi weer en hij had het er de hele week al over dat hij lekker in de tuin aan de slag ging. Maar…. Hij vond het leuk!

I said Yes to the dress!
Dus gingen Gerjanne en ik donderdag op zoek naar een trouwjurk. Ik was een dagje vrij dus Lucas mocht ook mee. Na eerst een paar galajurken te hebben gepast bij een collega-fotografe trokken we de stoute schoenen aan en stapten een bruidszaak in Harderwijk binnen. Priscilla van Boetiek de Bruid hoorde ons verhaal aan dacht meteen mee! Er had toevallig een bruid haar bruiloft moeten cancellen (wat erg lijkt me dat!) waardoor Priscilla een jurk dubbel had. Als ik hem paste mochten we hem meenemen om te gebruiken bij de workshop. Ik had natuurlijk nog nooit een bruidsjurk aangehad dus dat vond ik best spannend. En wat was ik opgelucht toen ik zag dat de jurk geen enorm decolleté had of een open rug tot aan mijn bibs. De jurk was werkelijk prachtig! En op wat extra kipfilets na paste hij perfect.

Ik regelde nog even dat mijn nagels een ander kleurtje kregen en toen was het zaterdag zo ver. Ik ben echt super slecht met haren stylen dus dat liet ik door de kapper doen. Gemma begreep meteen wat ik wilde en binnen een half uur toverde ze mijn dunne blonde lokjes om tot een, al zeg ik het zelf, prachtig bruidskapsel.

Shooting-day
De kindjes brachten we naar mijn schoonzus en Remondo en ik gingen op weg naar Wezep. In de auto vertelde Remondo dat Menno en Kirsti, lieve vrienden van ons, de kids op zouden halen bij de oppas om na Lucas’ slaapje te gaan wandelen en ergens pannenkoeken te eten. Wat bijzonder vond ik dat! In de auto vertelde Remondo dat hij Gerjanne wilde vragen om een foto te maken waarbij hij achter mij zat en dan onder mijn jurk keek. Ik vond dat echt niet kunnen maar we spraken af dat, als we voelden dat het kon, hij het dan zou vragen.

Net echt
Remondo had de jurk nog niet gezien. Dit wilde hij pas tijdens de workshop zodat we een echt momentje zouden hebben. Dus werd Remondo door Gerjanne in de tuin gepositioneerd en hielp ze mij snel de jurk in. Wauw wat voelde ik me mooi! De jurk zat echt perfect (thank you kipfilets). In de tuin zagen we elkaar voor het eerst. Wat heel bijzonder was maar ook best heel gek. Want we gingen immers niet trouwen!

Ik wil al jaren heel graag trouwen. Dat steek ik ook niet onder stoelen en banken. Remondo grapte nog in de auto dat hij het jaar 2025 een mooi jaar vond. Mijn reactie daarop was: ja doei! Dat duurt nog veel te lang!

We gingen het bos in om te shooten. Dicht tegen elkaar aan, allebei apart, je kent het wel! Detail foto hier, ogen dicht foto daar. Remondo was enorm melig en jolig. Dat kwam door de spanning zei hij. En die spanning had ik ook want het komt niet vaak voor dat je in een bruidskloffie in het bos staat met 8(!) fotografen om je heen. Remondo maakte wat behind the scenes foto’s:

Klaar voor de eerste echte foto’s?
De volgende foto’s zijn allemaal gemaakt door Gerjanne:

Op en top romantisch
Toen kwamen we op een super mooie open plek in het bos. Een beetje heide-achtig. We maakten ook hier wat foto’s en toen opperde Re om de foto waarbij hij onder mijn jurk keek te maken. Ik schaamde me stiekem kapot maar de dames van de workshop en Gerjanne vonden het leuk. Dus werd ik op een hoger plekje gezet met de instructies om vooral recht voor me uit te kijken. Dus dat deed ik natuurlijk braaf! Re kroop onder de jurk en het was hilarisch. Er werd een hoop geklikt. Tot ik ineens op mijn rug werd getikt….

…ik draaide me om en ja hoor! Daar zat hij. Op zijn knie met een ring (echt de mooiste ring ever trouwens!) voor me. En stelde hij DE vraag der vragen. En ik zei natuurlijk JA! Toen ik weer kon ademen hoor. Want dat duurde even. Dus, ik ben ten huwelijk gevraagd! In een trouwjurk!

Ik was zo super verrast! Achteraf waren de hints daar maar omdat alles zo kortdag was, was het idee mij nog niet te binnen geschoten. Bij al mijn vriendinnen wel overigens. Maar dat terzijde!

Toen we naar een volgend plekje liepen, want de workshop ging nog even door, kwamen daar onze lieve kindjes aangelopen! Menno had dat met Remondo en Gerjanne afgesproken. Daar ging mijn make-up weer!

Wat een bijzondere dag. We hebben nog wat foto’s gemaakt en zijn toen lekker terug gegaan naar het restaurant waar de spullen lagen. We hebben geproost en zijn lekker uit eten geweest!

The Ricci Wedding
We gaan lekker de tijd nemen om alles voor te bereiden. We gaan het feest in de tuin geven waarschijnlijk en die is voorlopig nog niet wedding-proof. Dus ergens in 2020 gaat het gebeuren!

Er komt nog een blog met de foto’s van de shoot. Want die zijn ook zo tof geworden dat ik ze graag deel!

Liefs,
Irene

Dankzij de volgende lieve mensen is deze dag extra mooi geworden:
Fotografie: Gerjanne.nl
Bruidsjurk: Boetiek de Bruid in Harderwijk
Oorbellen en armband Irene: Little Elephant

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *