DIY TIPS: invulboek baby maken

Ik vind het bijhouden van fotoboeken heel erg leuk om te doen! Het geeft toch een ander gevoel dan een digitaal fotoalbum. Isabel heeft inmiddels al 4 fotoalbums die ik maakte bij Albelli en natuurlijk de invulboeken uit mijn eigen collectie zoals het Happy Moments boek en het Ik ga naar school invulboek. Dus het is tijd om ook voor Lucas aan de slag te gaan! Ik deel in dit blog graag mijn tips om ook van jouw exemplaar een prachtig boek vol herinneringen te maken!

Foto’s in de invulboeken
Met terugwerkende kracht maak ik zijn ‘Mijn eerste jaar‘ invulboek voor baby’s. Zo leuk om al die foto’s weer terug te zien! In de boeken is links ruimte om foto’s te plakken. Voor de ‘Mijn eerste jaar‘ en ‘Baby in de buik’ boeken laat ik foto’s drukken op verschillende formaten. Bijvoorbeeld de squares en mini squares bij de Hema! Je kunt daar zelfs direct je Instagram foto’s laten printen. De kwaliteit is erg afhankelijk van de oorspronkelijke kwaliteit van de foto’s.

 

De foto’s in de Vakantie- en Happy Moments boekjes maak ik met mijn Polaroid Zink printer (zie afbeeldingen). Die heb ik gekocht bij Coolblue. Een flinke investering maar ik ben er zo ontzettend blij mee! Ik maak veel foto’s met mijn telefoon en dan is dit printertje super handig. Hij is niet zo groot waardoor hij zelfs gewoon mee kan op vakantie. Ook heb ik zo’n leuke camera waar direct foto’s uitkomen. Ook die foto’s plak ik in de boeken. Leuk voor de afwisseling en Isabel maakt veel foto’s met deze camera. Zo leuk om te bewaren!

Plakken maar!
De foto’s plak ik in met super handige lijm dots. Die heb ik op Aliexpress gekocht. Ik kan ze met deze dots goed vastplakken maar ook weer loshalen als dat nodig is. Er zitten 50 dots op een rolletje dus daar kun je heel veel foto’s mee inplakken!

Schrijven
Het papier van de boeken is maar liefst 250 gram. Dat is lekker dik! Daardoor kun je heel goed met een stift in de boeken schrijven zodat dat dit doordrukt. Ik vind dat leuk omdat je zo lekker veel kleur toe kunt voegen! Nog wat leuke stickers erbij en voila!

Bekijk hier het filmpje van het Mijn Eerste Jaar boek van Lucas!

Ben jij al aan de slag gegaan met jouw invulboek? Deel je foto met #studioinsenouts om het resultaat te showen! Elke maand maakt iemand die een foto van zijn of haar product deelt kans op 15 euro shoptegoed.

Bedankt voor het lezen van mijn blog en veel DIY-plezier

Liefs Irene

CATEGORIES

DIY

Tags :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *