Terugblik 2017 – maandverslag!

Wat een jaar was dit, maar dan ook echt! In dit blogbericht deel ik mijn persoonlijke ervaring met het jaar 2017. Waarin vooral de verhuizing naar ons droomhuis en mijn persoonlijke ontwikkeling centraal stonden!

Januari
Het jaar begon voor mij anders dan gepland, namelijk ziek! Oud & Nieuw bracht ik al niet zo fit door op de bank en naarmate de dagen vorderden werd het steeds slechter. Maar liefst 3(!) weken lag ik op bed. Koorts, snot, hoesten en spierpijn, griep dus! Mijn verjaardag op 12 januari vierde ik klein en verder maakte ik niet zoveel mee. Januari is in webshop land een rustige maand en ik deed verder weinig om in de picture te komen. Eind januari voelde ik me weer ongeveer zoals het hoorde. Nog steeds slapjes en snel moe maar ik kon weer functioneren! Het werd weer drukker in de webshop en ook bij ’s Heeren Loo, mijn opdrachtgever waar ik communicatie consultant ben voor 28 uur in de week, lopen de projecten lekker door. Op een zaterdag zit ik bij mijn ouders in de keuken koffie te drinken als daar ineens de buurman binnen komt lopen: hij gaat zijn huis te koop zetten! Mijn vader keek me schuin aan en ik lachte zijn gedachtes, die ik wel kon raden, snel weg. Maar eenmaal ’s avonds thuis toen Remondo terugkwam van zijn werk vertelde ik hem toch van wat de buurman had gezegd. Remondo, lekker nuchter zoals hij is, zei meteen: ,,Kijken kan altijd, betalen wordt een uitdaging.” We besloten even af te wachten tot het huis op Funda stond. Want van de buitenkant kennen we het wel, we lopen er elke week zo’n 4-5 keer langs, maar we hebben geen idee hoe het huis van binnen is. Een spannende week volgde. Ik zag mezelf er natuurlijk allang wonen al hadden we nog geen idee wat überhaupt de vraagprijs zou zijn. Die zaterdag daarop stuurde Remondo mij een appje: Het staat erop!

Februari
De foto’s hebben we wel 100 keer bekeken. En we besluiten om in ieder geval maar eens te gaan kijken. Omdat we de eigenaar vrij goed kennen besluit Remondo gewoon even langs te lopen en te vragen of hij wil dat we via de makelaar een afspraak maken of dat het gewoon een keer zo kan. Nou, het kon wel meteen! Remondo is mij snel komen halen, ik was bij mijn ouders, en helemaal hyper zijn we die kant op gegaan. Het huis heeft precies genoeg ruimte voor ons gezin, een fijne speelkamer en natuurlijk de immens grote tuin. Ook de buurman is enthousiast. Dus spreken we af elkaar goed op de hoogte te houden. Maandag belt Remondo meteen voor een afspraak bij de bank en daar kunnen we snel terecht.

Dan beginnen de weken van onzekerheid, papierwerk bij elkaar zoeken, rekenen en goed nadenken. Vooral dat laatste hebben we veel gedaan. Waar beginnen we aan? Het is druk genoeg met de kids, ons werk, bedrijven, hobby’s en een sociaal leven. Het huis heeft bijna 1800 vierkante meter grond (de tuin is 80 meter diep!). Maar aan de andere kant zou het voor de kids zo heerlijk zijn om vrij op te groeien! De basisschool zit op loopafstand, de paardjes weer bij huis en natuurlijk oppas om de hoek. We besluiten er voor te gaan.

Zakelijk is het een toffe maand! Samen met Leonie van Little Elephant staan we in de Viva met ons product ‘Leef’ en voeg ik leuke tapes en andere stationery itemstoe aan de shop. Samen met mijn brandreps komen de Instagram fotokaartjes tot stand en mag ik het geboortekaartje van Caelum ontwerpen.

 

Maart
We bereiden de verkoop van ons huis voor. We leggen op de benedenverdieping een nieuwe vloer (hadden we veel eerder moeten doen!) en ruimen alles netjes op. Helaas zijn de kindjes allebei een keertje flink ziek en terwijl ik dacht mijn portie wel te hebben gehad dit jaar krijg ik ook nog een keer buikgriep. De webshop krijgt steeds meer vorm en op Instagram haal ik de 1000 volgers! Dat heb ik gevierd met een giveaway met een heleboel andere shops, dat vind ik altijd super leuk om te doen! Ik maak 35 geboorteposters en de setjes mijlpaalkaarten, die vanaf dan dubbelzijdig mint/roze zijn, vliegen de deur uit.

April
De maand waarin Lucas 1 wordt! De eerste dagen van de maand staan dus vooral in het teken van het organiseren van zijn feestje. We hebben een zaal in het buurtcentrum gehuurd zodat we thuis geen rommel hebben. We staan namelijk startklaar om foto’s te laten maken als de kogel door de kerk gaat bij de bank. En wat was het leuk! Lucas was zelf helemaal niet fit helaas maar ondanks de snot heeft hij een heerlijke middag gehad. In zo’n week blik ik veel terug op het eerste jaar. Ik kijk foto’s terug en denk stiekem vaak terug aan die heerlijke thuisbevalling die precies zo ging als ik hoopte! Gerjanne van Gerjanne.nl was daarbij om foto’s te maken. Mocht je nieuwsgierig zijn dan kun je die hier bekijken. Maar Gerjanne komt ook foto’s maken op zijn verjaardag! Lekker thuis met ons gezin. Zo bijzonder dat het cirkeltje nu rond is. Want na de zwangerschap, bevalling en de new born foto’s legt ze onze knappe man ook vast op zijn eerste verjaardag.

En dan is het in de tweede week van april, na 9 weken wachten, eindelijk zo ver! We krijgen groen licht van de bank en mogen gaan bieden op ons droomhuis. Nog voor het weekend leggen we een bod neer en wachten in spanning af. Uiteindelijk is het op maandag allemaal rond en kunnen we eindelijk ons huis te koop zetten. Ik zit in een soort enorme flow van doorpakken. Van stap naar stap werken we het lijstje af. Echt bewust doe ik het al allemaal niet meer. Wat moet gebeuren moet nu gewoon even gebeuren!

Door de drukte op de woningmarkt komt de fotograaf pas een dikke week later. Nou, mijn huis is nog nooit zo opgeruimd en schoon geweest! Maar ik ben wel heel trots op de foto’s en vind ze ook een mooie herinnering aan ons eerste echte huis, het huis waar de kids zijn geboren, voor later.

 

Mei
Dan gaat het snel. Zodra het huis door de makelaar wordt gedeeld op Facebook stromen de telefoontjes binnen. We doen de bezichtigingen zelf dus ik maak de planning. Mijn telefoon staat roodgloeiend! Maar met twee jonge kids is het goed plannen dus opa en oma worden ingeschakeld. In de eerste dagen hebben we 3 bezichtigen en in het weekend staan er nog 5(!) gepland. We besluiten eerst deze 8 mensen te laten komen voordat we nog meer afspraken maken. Van de eerste 3 bezichtigen krijgen we meteen dezelfde dag een bod. OK, dit gaat snel! We besluiten de makelaar in te schakelen om dit bieden te coördineren. Want dit is een unieke situatie natuurlijk. Voor het weekend is het al rond. Wauw, bizar! Nu gaan de 6 weken in waarin de kopers de financiering moeten regelen en pas daarna kan de bank met die van ons aan de slag. We zijn er dus nog niet!

Gelukkig is het lekker weer in mei. Ik functioneer altijd een stuk beter bij mooi weer. En! Ik lanceer mijn eerste invulboek in mei. Het ‘Mijn eerste jaar‘ boek wordt super ontvangen en er wordt gevraagd om meer boeken. Kort daarop volgt het ‘Ik ben zwanger‘ invulboek (nu: Baby in de buik).

Ik sluit de maand af met het derde boekje van de collectie: Het Happy Moments invulboek. Geïnspireerd door Isabel die ook zo graag een boekje wilde om zelf in te vullen.

  

Juni
De maand begint goed! Want het vierde invulboek is een feit. Het Erop Uit! boek voor dagjes weg en vakanties. En wauw, wat wordt hij meteen vaak besteld! Sinds de invulboeken heeft de webshop een vlucht genomen. En naast een baan van bijna 30 uur in de week is dat even zoeken naar een nieuw ritme.

Ook sta ik met de mijlpaalkaarten in de WIJ Jonge Ouders. Een droom die uitkomt en een beloning voor het harde werk van de afgelopen maanden. Dit geeft me de juiste motivatie om me in te schrijven voor het We Are Pregnant event in november. Na weken twijfelen toch de knoop doorgehakt!

Maar dan: Isabel mag wennen op de basisschool! In ons nieuwe dorp en wat vindt ze het leuk! Het gaat dan ook super goed en ze wil niet meer daar de peuterspeelzaal natuurlijk.

Eind juni voeg ik de vriendenboekjes toe aan de shop waardoor de teller op 5 invulboeken staat!

  

Juli
Yes! Ons huis is definitief verkocht dus gaan we aan de slag met onze eigen financiering. En ach, omdat het 1 juli is geweest vindt de bank het fijn als ik alvast mijn halfjaarcijfers inlever. Oeps! Nu maar keihard duimen dat de boekhouder niet op vakantie is en tijd heeft. Dat is gelukkig het geval en na een nachtje doorhalen met Remondo staan alle cijfers netjes op een rij en kunnen we 3(!) dagen later al alles aanleveren. Dan wordt het toch nog spannend. Want we willen graag 100% zekerheid van de bank dus moeten we echt alles doorspitten en verklaren. (Waarom heb je vorig jaar minder omzet gehad Irene? Nou eh, ik was 4 maanden met zwangerschapsverlof! Oh, waarom? Nou omdat ik een kind heb gebaard. Oh, ja dat is op zich wel een goede reden. Ik: Oh..)

Op 1 juli had ik een kleine beurs in Putten. Het kwam met bakken uit de lucht en er was bijna niemand. Geen groot succes maar wel een mooie oefening voor het We Are Pregnant event!

En dan is het half juli. Na 3 slapeloze nachten van de spanning breek ik. Het is 3.00u op de klok en mijn gezin slaapt en ik lig naar het plafond te staren. De shop loopt sinds de komst van de invulboeken als een trein. Daar ben ik natuurlijk enorm dankbaar voor maar ook besef ik me dat het runnen van 2 bedrijven en een gezin te veel is. Ik post nog ’s nachts een persoonlijk bericht en sluit de webshop. Voorgoed? Tijdelijk? Ik heb werkelijk geen idee. Maar stoppen met mijn andere baan is (nog) geen optie.

In de weken daarop vind ik wel mijn rust (lees: ik lig elke avond plat op de bank Netflix te kijken) maar goed voelt het niet. Want stoppen met wat je het leukste vindt om te doen is nooit tof.

 

Augustus
De maand augustus begint altijd fijn! Want op 3 augustus is Isabel jarig en dit jaar wordt ze 4. Dus ze mag naar school! We hebben een heerlijke rustige verjaardag die we altijd vieren bij mijn ouders. Springkussen: check! Blije kids: check! Lekker weer: check!

Na de verjaardag gaat de focus op de bruiloft . Want onze lieve vrienden trouwen en ik mag getuige en een-soort-van-ceremoniemeester zijn. We spreken het draaiboek nog een keer door en bereiden het huis voor. Het is een heerlijke dag! Ondanks de druppels die toch wel uit de lucht vallen genieten we enorm. De kids worden voor het diner opgehaald door mijn moeder dus vanaf dan kunnen we echt maximaal genieten. Want jeetje, een bruiloft met 2 jonge kids is topsport, zeker op hakken van 10 centimeter! We feesten heerlijk mee en slapen in een hotel naast de feestlocatie. Heerlijk!

Maar dan lig ik daar in bed. En ik kan weer niet slapen. Hoe kan dit nou? Het zit er op, alles verliep super dus dit kan van het lijstje. Hartkloppingen, nare gedachtes en veel onrust bepalen de dagen die daarop volgen. Zondagavond breek ik. Dit kan zo niet langer. Ik ben op, wil rust en kruip het liefst in bed om er voor minimaal 3 dagen niet uit te komen. Mijn omgeving schrikt. Zo kennen ze me niet! Natuurlijk zagen zij ook dat ik het druk had. Maar het waren toch allemaal leuke dingen? Ik besluit nog die avond/nacht voor mezelf te kiezen en de dag erop tegen mijn opdrachtgever te zeggen dat ik stop. En wel zo snel mogelijk. Wat ik dan ga doen? Eerst maar eens verhuizen en tot rust komen. Genieten van de eerste schooldagen van Isabel en dan zien we het na de verhuizing naar ons nieuwe huis wel verder. Doodeng? Ja! Opluchting? Dat vooral. Ik had me voorbereid op een boel ‘gedoe’ op mijn werk. Maar niets was minder waar. Ik ben zo enorm verrast door de reacties! Er werd afgesproken dat ik 2 maanden time-out nam en we begin november, na het We Are Pregnant event, verder zouden gaan kijken.

Een paar dagen later loop ik voor het laatst het kantoor uit. Na bijna 6 jaar voelt dat vreemd. Want echt een afscheid is het ook niet, toch? Ik kan het snel loslaten en richt me op rust nemen. We zijn die week verhuisd naar mijn ouders, alle spullen zijn ingepakt en het huis in Harderwijk is schoon. Check!

  

September
1 september is de overdracht van ons huis in Harderwijk. Ik heb die dag daarvoor nog even heel hard staan huilen terwijl ik de laatste dingen schoonmaakte. Natuurlijk ben ik 100% dankbaar dat we naar zo’n mooi nieuw plekje gaan. Maar het huis achterlaten waar de Lucas is geboren en beide kindjes de eerste jaren hebben doorgebracht komt toch harder aan dan gedacht. Natuurlijk werkt mijn hoofd niet echt mee op het moment maar het lucht op! En het is ook wel erg fijn om te zien dat andere mensen het plekje net zo waarderen.

De weken die volgen staan vooral in het teken van rust. Ik ben heerlijk in de watten gelegd door mijn ouders en hoefde werkelijk aan niks te denken. Isabel bracht ik elke dag zelf naar school en we hielden het oppasschema in stand zodat ik ook af en toe een dagje voor mezelf had. Al snel begon er weer van alles te stromen en werd duidelijk: Ik wil de shop weer open hebben! Maar Remondo remde me af en zorgde ervoor dat we eerst goed zouden verhuizen. De lieverd! Ik maakte wel 3 nieuwe boeken en gaf de webshop een make-over. De hele ervaring van het voor mezelf kiezen, nee zeggen en grenzen aangeven wilde ik vasthouden en herinneringen. Daarom heb ik toen mijn tweede tatoeage laten zetten.

Op 20 september hebben Remondo en ik 10 jaar ‘verkering’. Waar we eigenlijk van plan waren om uiteten te gaan besloten we vrij last minute om samen een nachtje Maastricht te pakken. Met de kids toch al bij mijn ouders was dat een heel goed idee!

En dan is het na maanden eindelijk zo ver! Op 29 september krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis. Die week daarvoor zijn we er al een aantal keren geweest om wat spullen te brengen. Maar nu is het echt van ons!

Oktober
We beginnen meteen met klussen. Veel hoeven we niet te doen, maar al die kamers en plafonds sausen is toch best een karwei! Helaas is Remondo erg ziek. Toch staat hij dagen te sausen met hoge koorts. De held! En het resultaat mag er zeker zijn. 

We gaan later in de maand een paar dagen naar Plopsaland in De Panne, België. Voor Isabel een droom die uitkomt (haar eigen woorden)! We hebben een leuk appartement aan zee gehuurd en na een voorspoedige heenreis komen we aan. We gaan die dag meteen naar het attractiepark en wat is het daar leuk! De dag daarna gaan we eerste even wandelen over het strand en daarna zwemmen in PlopsAqua, dat zit daar vlak bij. We besluiten na het zwemmen al naar huis te gaan want stiekem zijn we allemaal moe.

Gedurende de maand heb ik tussen het klussen door ook hard gewerkt aan de webshop. Mijn planning is om op 20 oktober weer open te gaan en dat lukt! Wat een super lieve berichtjes, mailtjes, appjes en zelfs echte kaartjes heb ik gekregen. Hartverwarmend en zo tof! Ik zit meteen in een flow want begin november staat de We Are Pregnant beurs gepland.

  

November
Yes! Het is zover, na maanden voorbereiding is het We Are Pregnant event in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. En wat is het leuk! Ik sta tussen een aantal grote merken zoals Koeka, Joolz en de hoofdsponsor Prenatal. Mega #trotsmomentje natuurlijk! Ik heb elke dag een vriendinnetje die komt helpen. Zo tof om te zien hoe enthousiast iedereen is. Natuurlijk ben ik zondag (stiekem zaterdag al) helemaal gebroken van het 3 dagen ‘aan’ staan. Maar wauw! Volgend jaar weer!

Ook heb ik contact met mijn opdrachtgever, want dat hadden we afgesproken. Na lang wikken en wegen heb ik besloten me voor 10 uur per week beschikbaar te stellen. Daar gaan ze mee akkoord dus zit ik vanaf dan elke dinsdag weer in Amersfoort.

Half november krijg ik een mailtje van de fokker van onze pup. Want tja, bij zo’n huis hoort een hond! Ze denkt dat we net ‘misgrijpen’ bij haar nestje en raadt ons aan contact op te nemen met een collega fokker waar een teefje over is. Dat laat ik me geen 2x zeggen en neem gelijk contact op met Jolanda. We gaan die week nog kennismaken en krijgen te horen dat we een pupje krijgen! Een ruwharig Jack Russell teefje, helemaal met stamboom en volgens de richtlijnen gefokt. Voor Isabel echt haar allergrootste wens (en voor mij ook!). De pups zijn al bijna 6 weken dus thuis bereiden we de komst van Jachterhoek Jacks Natural Beauty a.k.a. Lola voor. We gaan nog een keertje kijken en zijn helemaal verliefd!

  

December
De maand begint super goed, want we mogen Lola ophalen! Isabel is op van alle spanning rondom Sinterklaas en de pup dus het had ook niet langer meer moeten duren. De spanning heeft ook effect op mij waardoor Remondo samen met Bel Lola op gaat halen. Ik lig namelijk met migraine op bed! Zo balen! Ook een signaal dat ik nog lang niet ‘beter’ ben. Lola doet het vanaf het begin super goed. Echt een aanwinst voor ons gezin! Om het te vieren heb ik tijdelijk het ‘Beste Maatjes‘ invulboek voor je huisdier toegevoegd aan de webshop.

Zakelijk staat de maand in het teken van de lancering van het nieuwste boek. Het ‘Dit is ons jaar‘ jaarboek waar je van elke maand de mooiste momenten en foto’s bij kunt houden. Normaal zet ik een boek ‘gewoon’ in de shop met een paar berichtjes op social media maar deze keer pakte ik het anders aan. Zo kon je in de aanloop de jaarposter downloaden die je ging helpen om al je doelen voor volgend jaar op te schrijven. Die is bijna 300 keer gedownload! Je kon ook een boek winnen op Facebook en eentje op Instagram door je mooiste moment te delen.

Op donderdagavond 8 december lanceer ik het boek. En wat wordt er positief op gereageerd! Het is een nieuw concept wat nog niet bestaat. Geschikt voor gezinnen met en zonder kids! Veel van jullie hebben meegekregen dat dit boek ook de concurrentie niet is ontgaan. Nog steeds ben ik ontroert als ik terugdenk aan al jullie lieve peptalks toen dit gebeurde!

 

Als ik deze blog type staan de kerstdagen voor de deur. Dagen vol familie in ons nieuwe huis. Met Oud & Nieuw gaan we hier met z’n allen lekker oliebollen bakken en knallen we dit jaar uit en het nieuwe jaar in!

Ik ben nog niet helemaal hersteld van alles wat er is gebeurd. Is het een burn-out? Geen idee. De symptomen zijn er wel. Maar ik kan en wil niet stil zitten en stoppen met wat ik doe! Het is nu vooral zoeken naar een nieuwe balans.

Ik heb dit jaar zo enorm veel over mezelf geleerd. Ik heb geleerd hoe ik voor mezelf kan kiezen en ik heb geleerd dat dit OK is! Ik heb geleerd dat het echt allemaal om ons gezin draait en dat de rest bijzaak is. Ik ben van plan om ook volgend jaar door te gaan met leren. En om het proces wat ik nu ben ingegaan af te maken.

Bedankt voor het lezen! Respect als je het alle 3324 woorden hebt volgehouden. Ik wens jou en je gezin fantastische feestdagen en een prachtig 2018!

Heel veel liefs,
Irene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *