Een half jaar vol herinneringen..

*In dit blog licht ik toe hoe het de afgelopen maanden is gegaan. Als je mij al langer volgt verklaart dit wellicht een aantal keuzes die ik heb gemaakt. Maar het kan ook goed zijn dat je denkt: TMI! Het opschrijven van dit bericht helpt me om dingen een plekje te geven. Dus voel je vooral niet verplicht om door te lezen ;). *

Half juli schreef ik een openhartige post op Instagram en Facebook waarin ik de summer break van de webshop aankondigde. Ik hield veel ballen in de lucht, te veel en koos ervoor om de bal die ik kon laten vallen, te laten vallen.

Maar zo voelde het ook. Want in nog geen jaar was de webshop gegroeid tot een fijn lopend bedrijf waar ik mijn creativiteit in kwijt kon, heel veel leuke mensen leerde kennen en ik mijn passie ontwerpen kon delen met anderen. Het was een impulsieve keuze die natuurlijk al langer sluimerde. Want ik kon mijn andere bedrijf, waarin ik als communicatie consultant werkte, niet stoppen. Ook kon en wilde ik mijn gezin niet nog langer verwaarlozen, liep mijn huishouden in de soep en was er van een sociaal leven geen sprake. Dat kon niet langer!

Rust..?
En waar ik zo had gehoopt: meer rust krijgen, gebeurde niet. Ik werd juist nog veel verdrietiger en begon aan mijn lichaam te merken dat ik al heel lang daarvoor over mijn grens was gegaan. Klachten die ik herkende van een andere hectische periode, een aantal jaar geleden toen ik net begon met werken. Mijn omgeving begon zich zorgen te maken maar ik bleef hoop houden dat als een aantal andere dingen, zoals de bruiloft van mijn beste vriendinnetje waar ik veel tijd in stak, werd afgerond, die rust echt ging komen!

Harderwijk -> Hulshorst
Er stond ook een verhuizing voor de deur. We verlieten ons rijtjeshuis in Harderwijk voor een vrijstaande boerderij in Hulshorst. Een periode van huis kopen, huis verkopen en alles wat daarbij komt kijken speelde zich af in het voorjaar en de zomer. Ik typ dit bericht nu vanaf de bank in ons nieuwe huis. Een fijn gevoel want al in februari begonnen we met dit ‘project’. Toch is het vreemd om een huis achter te laten waarin Isabel alle eerste keren van haar eerste 4 jaar heeft beleefd en Lucas is geboren. En het was enorm spannend of het allemaal wel ging lukken!

Break
Ik besloot begin augustus om de hele maand oktober vrij te nemen. Ik had echt even behoefte aan een break en kon in die maand van ons nieuwe huis een thuis maken. Maar naarmate de maand vorderde voelde ik me steeds slechter. Isabel werd 4, het huis in Harderwijk moest leeg, we hadden de bruiloft, we gingen verhuizen naar mijn ouders, Isabel ging voor het eerst naar school.. En toen was het op. Ik sliep al een week nauwelijks en lag uren te piekeren. Op mijn vrije dagen kwam ik de bank niet af en vermaakten de kinderen zichzelf of met de iPad. Dit wilde ik niet!

 

Tijdens de zoveelste slapeloze nacht stortte ik in. Tot grote schrik van Remondo die natuurlijk wel iets aan zag komen maar niet besefte dat het zo-niet-goed met me ging. We hebben urenlang gepraat en besloten dat ik zou stoppen met mijn consultancy opdracht, en wel zo snel mogelijk. Om eerst maar eens echt tot rust te komen. En als ik die rust had gevonden ging er vast wel weer iets stromen! Dus de eerstvolgende werkdag kondigde ik dit nieuws aan bij mijn opdrachtgever. En daar werd zo enorm attent gereageerd! Dat raakte me enorm en deed me ontzettend goed.

Sabbatical
Anderhalve week later begon mijn ‘sabbatical’. We woonden net bij mijn ouders in om af te tellen naar de sleuteloverdracht van ons nieuwe huis. Lekker in de watten gelegd worden door mijn lieve moeder was nog nooit zo welkom. Ik heb intens genoten van Isabel haar eerste schooldag en merkte al snel dat de energie weer ging stromen. Maar dat was meteen mijn valkuil! Wel voelde ik dat mijn hart echt sneller ging kloppen als ik dacht aan het full-time runnen van Studio Ins & Outs. Ook vond ik dat doodeng want kan ik daarmee wel genoeg bijdragen aan ons leven?Hoofd vs. Hart dus! Maar naarmate de tijd vorderde werd het plan steeds helderder. Ik vind het nog steeds enorm spannend maar heb er ook heel veel zin in! De nieuwe boeken zijn inmiddels gedrukt, mijn werkplek is ingericht en de deuren van de webshop zijn weer geopend!

Bedankt voor het lezen van dit blogbericht. Zonder jullie lieve reacties en likes was de keuze veel moeilijker geweest. Ik heb grote plannen voor de Studio en ik kan niet wachten om deze met jullie te delen! Maar alles op z’n tijd so stay tuned 😉

Liefs,
Irene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *